Jdi na obsah Jdi na menu
 


Je tu jaro.

17. 5. 2009

Cesta z Ústí směrem na Andrlův Chlum je strmá a já vybral navíc cestičku přímo po hřebenu modrou značkou. Bylo to 100 trýznivých výškových metrů, ale pro toho kdo je zvyklý překonávat převýšení tímto způsobem to není výrazný problém (horší je absolvovat to s pohmožděným kotníkem). Celou tuto oblast kolem Andrlova Chlumu provází systém značených zastávek s různými tématickými a okomentovanými obrázky. To je tak trochu jiná turistika v podání místních. Po projetí zajížďky k vyhlídce na modré značce, ze které není nic vidět, už míří cesta do polí na náhorní plošině nad železniční tratí. Projetím vesnice, do které se sjíždí pěšinou, se značka propracuje k lesnímu úseku, který je nejprve otevřen stoupající pěšinou a poté dlouhým úsekem po lesních cestách. Po vystoupání asfaltového kopce v další vesnici se odbočuje na příkrou pěšinu a dále lesními úseky. Po nějakých 10 km se modrá turistická ocitá zpět vysoko nad Ústím. Výhled na železniční trať hluboko pod vámi v údolí je působivý. V následující vesnici je zřejmá péče občanu o vzhled svého okolí a značka pokračuje mezi poli dlouho až ke statku, odkud už padá do údolí k řece.


ObrazekTady jsme si užili přejezd řeky na prámu; Kluci ukrajinský co staveli most na nás byli hodný. Po tom co nám potvrdili, že babička, která nahoře na statku tvrdila, že nás čeká 4 km zajížďka k nejbližšímu mostu, nelhala. Stavěli tam novou lávku a most nebyl..

Brandejs nás pohostil minimální pohostinností a nám zbyly jen svačiny z batohu (Dudě hlad-koza mlsná). Následoval dlouhý výjezd lázeňským údolím až nahoru do.. Asfalt nás vedl dál po zelené až na jsme odbočili do louky. Přejeli jsme dolů do údolí nahoru na kopec. A výborným sjezdem dolů směr Libchavy

 

 

 

  

 

V sobotu jsme plánovali pouť na hasičskou pouť na Hedeči, tedy na Grulichu. Cestu jsme pojali jako pouť, což nás přiblížilo k hranici 90 km. Výškově jsme dosáhli na 1200 m. Děkovat za to můžeme neochotě vlakové obsluhy a trase Ramzová – Paprsek – Návrší – Hedeč – Svatá Trojice. Trať byla kromě mnoha vulgárních titulů oceněna o přízviskem „jako příprava na Krále Šumavy dobrý.

...report jsme sepsal později zde

rozsáhlá a podrobná mapa je dále zde:www.singltrack.estranky.cz/fotoalbum/akce/bylo_bude

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář